Okulumuza Mobil Çanakkale Müzesi Otobüsü Geldi!

26/04/2023 tarihinde “Değerler Eğitimi” kapsamında okulumuza gelen mobil Çanakkale müzesi ile öğrencilerimize tarihi değerlerimiz içinde müstesna bir yere sahip olan “Çanakkale Savaşları”nı okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Turgay KARAKAYA’nın rehberliğinde okulumuzdaki tüm sınıflara anlatıldı.

28.04.2023 162

Mobil müzede Çanakkale Savaşlarından kalma orijinal eserler vardı. Kabartma haritalar, fotoğraflar, savaş araç gereçleri, savaşta kullanılan mutfak malzemeleri, sağlık malzemeleri, kişisel eşyalar ve daha birçok malzemenin bulunduğu mobil müzede adeta o anlara geri döndük. O anları, savaşta yaşanılanları hissetmeye çalıştık. Atalarımızın ne zorluklar içinde bir zafer kazandıklarını anlamaya çalıştık. Sosyal Bilgiler öğretmeni Turgay KARAKAYA’nın anlatımlarının, müzede bulunan görseller eşliğinde birleşmesiyle güzel ve etkileyici bir sunum gerçekleşti. Sosyal Bilgiler öğretmenimiz etkinlik sonrası; Çanakkale’ye gidemeyen Gelibolu yarımadasını ziyaret edemeyen öğrencilerimiz için güzel bir fırsat oldu. Bu sayede öğrencilerimiz Çanakkale Savaşında yaşanan olayları görsel ve anlatımlarla hem hissetmeye çalıştılar, hem ne kadar vatan topraklarımızın değerli olduklarını anladılar, hem de Çanakkale ruhunun geçmişte olduğu gibi günümüzde de yaşatma gayreti içinde bulunduklarını bir kez daha vurgulamış olduklarını söylediler.

Bizlere bu imkânı sunan Çanakkale mobil müze yetkililerine ve Turgay hocamıza teşekkür ediyoruz.